Wil je aan de slag als taxichauffeur?

Dan heb je hiervoor een speciaal rijbewijs nodig. DO-IT Rijschool Den Haag verzorgt een taxiopleiding volgens de normen van CCV. Onze instructeurs zijn bijzonder vakbekwaam. Wanneer je je taxirijopleiding hebt afgerond met het examen Theorie en Praktijk, kun je in aanmerking komen voor een officieel taxidiploma dat afgegeven wordt door het KIWA-register.

Het chauffeursdiploma

Yellow taxi car roof sign at nightHet ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft dit diploma in het leven geroepen om een goede en veilige basiskwaliteit van taxi’s te kunnen garanderen. Het chauffeursdiploma is verplicht: zonder diploma chauffeursdiensten verrichten kost jou en je werkgever een fikse boete. Ben je taxichauffeur geworden na 1 juli 2009 én is je chauffeurspas geldig in de periode van 1 januari 2006 tot eind juni 2009? Ook dan moet je het theorie- en praktijkexamen afleggen. Pas wanneer je aan je diplomaplicht hebt voldaan, kun je zorgeloos chauffeursdiensten uitvoeren.

Twee examens CCV

Het chauffeursdiploma behaal je door te slagen voor twee examens, die je aflegt bij CCV. Ten eerste is er het volledige chauffeursdiploma, waarmee je alle soorten taxivervoer mag uitvoeren. Daarnaast is er een beperkt diploma, waarmee je alleen werkzaam mag zijn in een gedeelte van het contractvervoer.

Wil je meer informatie over de taxiopleiding van DO-IT Rijschool Den Haag of over de beste voorbereiding voor je theorie- en praktijkexamen? Neem dan vooral contact met ons op.

 

thomas davisthomas davis