Motorrijles bij Do-It te Den Haag

Fahrübung

Wil jij ook het ultieme gevoel van vrijheid op de weg ervaren? Dan zijn de motorrijlessen van DO-IT Rijschool Den Haag precies wat je zoekt. Wij leren je de fijne kneepjes van het motorrijden tijdens intensieve motorrijlessen in Den Haag. De rijopleiding voor je motorrijbewijs (rijbewijs A1, A2 en A) bestaat uit een aantal afzonderlijke delen: theorie, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming die elk apart geëxamineerd worden.

Veilig motorrijden

Natuurlijk komt er bij motorrijden meer kijken dan alleen het behalen van je rijbewijs. De verantwoordelijkheid nemen voor je eigen veiligheid op de weg en het actief bijdragen aan veilige wegsituatie vormen daarom een belangrijk onderdeel van de motorrijlessen van DO-IT Rijschool Den Haag. Door onze motorrijlessen leer je in te spelen op eventuele gevaren op de weg en leer je verschillende rijtechnieken waarmee je risico’s in het verkeer kunt vermijden.

De nieuwe rijbewijscategorieën

Sinds 2013 zijn er drie rijbewijscategorieën: licht, midden en zwaar (A1, A2 en A). Ben je 24 jaar of ouder? Dan mag je direct instromen voor de zware categorie (A). Ben je jonger dan 24 en wil je je motorrijbewijs halen? Dan mag je instromen in de middencategorie.

MotorrijlesMotorrijbewijs A1

Leeftijd: vanaf 18 jaar.
Af te leggen examens: theorie-examen, examen AVB en examen AVD
Soort motor: maximaal 11kWw, maximaal 125CC, 0,1 kW per kilo ledig gewicht of, gemotoriseerde driewieler van maximaal 15 kW.

Motorrijbewijs A2

Leeftijd: vanaf 20 jaar.
Je dient 2 jaar in het bezit te zijn van een motorrijbewijs A1, je kunt niet direct instromen in deze categorie. Dit kan pas vanaf 2014.
Af te leggen examen: aanvullend examen AVD
Soort motor: maximaal 35 kW, maximaal 0,2 kW per kilo ledig gewicht.

Motorrijbewijs A

Leeftijd: vanaf 22 jaar
Je dient 2 jaar in het bezit te zijn van een motorrijbewijs A2.
Af te leggen examen: aanvullend examen AVD
Vanaf 24 jaar kun je direct instromen in deze categorie. De af te leggen examens zijn dan het theorie-examen, het examen AVB en het examen AVD. Het soort motor dat je mag besturen is een onbeperkt vermogen of gemotoriseerde driewieler met meer dan 15 kW.

Wil je graag je motorrijbewijs halen bij DO-IT Rijschool Den Haag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een proefles aan.

Prijzen motorrijles

Prijzen motorrijles
Motorrijles 60min€ 39,50
Motorrijles 90min€ 52,50
Rijexamen (CBR, incl. huur motor)€ 259,00
Herexamen (CBR incl. huur motor)€ 239,00
BNOR examen (incl. huur motor)€ 249,00
AVB (bijzondere verrichtingen)€ 150,00
Tussentijdse toets (CBR incl. huur motor)€ 199,00
Eigen verklaring€ 27,50
Spoedcursus€ 125,00
 Theorie materiaal€ 58,00
thomas davisthomas davis